Sistemul enzimatic propriu al corpului nostru

Corpul uman este format din aproape 100 de bilioane de celule. În corpul uman au loc mai mult de 200 de milioane de procese chimice în fiecare zi. Fiecare proces individual este controlat și reglat de o enzimă produsă în organism special pentru acest proces. Conform terminologiei medicale, „viața” este o interacțiune controlată a tuturor proceselor realizate prin enzimele din organism. Enzimele organismului acționează concomitent – la activarea unei enzime, o cascadă întreagă de enzime se activează și se pregătește pentru acțiune.

În mod normal organismul reface resursele de enzime dar există situații când este supus unui efort fizic intens, sau este slăbit și atunci nivelurile scăzute de enzime pot determina apariția diverselor tulburări cu un impact direct asupra calității vieții.

Încă din anul 1991 în “Declarația de la Santa Fe” privind drepturile omului la alimente de calitate, nutriționiștii de frunte spun că alimentația necorespunzătoare, utilizarea pesticidelor și a conservanților sunt printre principalele cauze ale morbidității populației.

ATP – moneda energetică a celulelor

Toate procesele importante din organism necesită energie. Mitocondria (aproximativ 1500 în fiecare celulă) furnizează „combustibilul” pentru această energie – adenozin trifosfat (ATP).

Medicina modernă utilizează concentrația de ATP ca indicator al disfuncției mitocondriale.

Capacitatea energetică a mitocondriilor determină starea de sănătate a organismului.

Grafik_ATP_Metabolic_BG-01/ Клинично проучване АТФ – графика/

Studiile clinice au arătat că mitocondriile produc până la 300 % mai multă energie celulară (ATP) la consumarea Regulatpro® Bio.

Regulat bio concentrat energizează fiecare celulă individuală treptat și recuperează nivelurile inițiale de energie în ele.

Corpul nostru folosește enzimele pentru a regla aproape toate procesele utilizând o cantitate imensa de ATP. Fără enzime, multe dintre procesele de transformare, implicate în metabolism sunt imposibile și multe cicluri și lanțuri nenumărate vor fi întrerupte.

Regulatpro Bio conține bioelemente active de construcție pentru sinteza enzimelor, ajutând organismul să înlocuiască lipsa sau să restabilească enzimele nefuncționale. În acest fel, sunt echilibrate fin procesele mediate de enzime – metabolismul, detoxifierea și recuperarea.