Ce este fermentația?

Încă de acum 5.000 de ani, înainte de nașterea lui Hristos, oamenii din Babilon foloseau arta fermentării pentru a face hrana să reziste și pentru a o păstra mai mult timp. De-a lungul a mii de ani, oamenii din întreaga lume au înțeles treptat că fermentarea anumitor alimente într-un mod controlat crește digestibilitatea alimentelor crude și le îmbogățește cu o varietate de proprietăți sănătoase.

Alimente precum iaurtul, varza murată, măslinele, sosul de soia și miso sunt acum o parte tradițională a unei diete variate. După procesul de fermentare, cele mai multe dintre ele conțin enzime specifice care nu erau prezente inițial sub forma brută a alimentului.

Dar care este mai exact procesul de fermentare? În știință, fermentarea este descompunerea carbohidraților în condiții anaerobe (adică fără oxigen) în lactat și alți acizi organici. Pentru a fermenta un aliment, a fructelor, a nucilor și a legumelor se adaugă microorganisme naturale precum drojdia sau bacteriile. Mâncarea este apoi depozitată ermetic. În timpul depozitării, culturile fermentate adăugate schimbă și rafinează natura alimentului original și efectele componentelor din plante sunt potențate.

Fermentarea în cascadă este un proces unic

Dr. Neidermaier Pharma se dedică de peste 70 de ani cercetării și studiului procesului de fermentație și în 2004 a introdus CASCADE FERMENTATION – un nou proces de producție prin fermentație prin care se produce esența REGULATESSENZ®. Fermentarea în cascadă viu este o metodă unică de a crea elemente biologic active într-un mod natural, recreând absorbția în cascadă a substanțelor (enzimelor) de către organismul uman.

Pasul 1

Ingredientele proaspete se spală, se toacă mărunt și se pun într-un rezervor de fermentare, așa-numitul fermentator. La amestec se adaugă lactobacili (bacteriile acidului lactic), care produc acid L(+)-lactic dextrogiro. După aproximativ două zile, începe prima fermentare.

step-2-fermentation

Pasul 2

După aproximativ 3 săptămâni, substanța este filtrată și se adaugă din nou bacterii lactice. Procesul de fermentare continuă. În acest fel, se realizează o defalcare tot mai fină a ingredientelor.

fermentation-step-3

Pasul 3

Toate părțile rezultate din fermentare sunt colectate, supuse din nou unui proces complet de fermentare și în final centrifugate. După filtrări și fermentări repetate, se atinge nivelul de enzime bioactive din care rezultă  un concentrat de mare energie de aminoacizi, dipeptide, tripeptide si oligopeptide, polifenoli și flavonoide. Datorită procesului blând și special de fermentare în cascadă, utilizarea conservanților, aditivilor chimici, a zahărului și a alcoolului poate fi exclusă în timpul producției de REGULATESSENZ®. Procesul original de fermentare în cascadă este perfecțiunea în tehnologia fermentării.

După decenii de cercetări, farmacistul Dr. Hans Niedermeier a dezvoltat un proces de fermentare în trei etape, care a fost ulterior perfecţionat de fiica sa şi apoi brevetat în 2014 (EP2560506B1).

În procesul modern și dinamic de fermentare în cascadă, bazat pe exemplul din natură, fructele, nucile și legumele proaspete, coapte la soare, din agricultura ecologică sunt defalcate la nivel molecular în diferite etape. Fermentările parțiale succesive imită sistemul digestiv natural al corpului nostru din cavitatea bucală, stomac și intestine.

Prin fermentarea în cascadă, substanțele vegetale secundare valoroase sunt extrase constant din matricea plantei și concentrate în REGULATESSENZ®.

Enzimele ingredientelor vegetale sunt descompuse în unitățile lor mai mici de enzime și sunt prezente în REGULATESSENZ® ca STAMMENZYME®.

Proteinele care cauzează alergii sunt transformate în oligopeptide și aminoacizi non-alergenici, ceea ce confirmă mulți ani de experiență cu produsele Regulatpro care conțin REGULATESSENZ®.

Acest proces de descompunere a enzimelor produce structuri enzimatice individuale de dimensiuni moleculare mici, ceea ce înseamnă că pot fi absorbite direct în fluxul sanguin, prin membrana mucoasă a mucoasei bucale sau chiar prin piele.

O privire asupra producției noastre