Sistemul dvs. imunitar este ca o armată în interiorul corpului și fiecare soldat din el a jurat să vă protejeze împotriva oricărei amenințări, indiferent dacă vine din exterior sau din interior. Există niște „eroi-luptători” cu adevărat interesanți care au grijă de protecția împotriva agenților patogeni și care vă ajută recuperarea după suferirea unor răni sau alte traume. Am putea examina unii dintre ei acum:
Un flux de sânge și limfă
Sistemul imunitar este un sistem complex de luptă alimentat de cinci litri de sânge și aproximativ 6-10 litri de limfă. Împreună, aceste două fluide transportă toate elementele sistemului imunitar pentru a asigura buna funcționare. Sângele este un fluid care circulă continuu, care oferă organismului hrană, oxigen și elimina deșeurile. Un lichid numit plasmă reprezintă aproximativ jumătate din conținutul sângelui și conține proteine care ajută la coagularea sângelui, transportă substanțe și îndeplinesc alte funcții. Despre cealaltă jumătate a volumului sanguin am putea spune că în general este alcătuită din celule sanguine:
- Globule roșii care transportă oxigen către țesuturi
- Globule albe care luptă împotriva infecțiilor
- Trombocitele, celule mai mici care ajută la coagularea sângelui

Limfa este un fluid limpede și incolor care se scurge din celule și țesuturi, colectând deșeurile. Aceasta circulă în tot corpul, trecând prin numeroși ganglioni limfatici care filtrează materialele nedorite, cum ar fi bacteriile și celulele deteriorate, și în același timp transportă globule albe (limfocite) care luptă împotriva infecțiilor. Cavalerii pe cai albi – globulele albe Asemenea cavalerilor pe cai albi care ucid dragoni în basme, celulele albe din sânge se grăbesc în luptă la orice semn de problemă. Există două tipuri diferite de globule albe: fagocite și limfocite. Fagocitele se pot deplasa prin vasele și țesuturile dvs. de sânge pentru a înghiți sau absorbi invadatorii. Fagocitele vizează organismele care cauzează boli (numite și „patogeni”) și toxine. Toxinele sunt otrăvuri naturale produse de unele organisme ca o formă de apărare. Uneori, când un fagocit a absorbit un agent patogen, trimite o substanță chimică care ajută limfocitele să identifice ce fel de agent patogen este. Fiecare agent patogen poartă un anumit tip de antigen, iar fiecare limfocit din corpul dvs. poartă anticorpi meniți a lupta cu antigenele transportate de agenții patogeni. Există trei tipuri principale de limfocite în organism: celule В, celule Т și celule NK (celule ucigașe naturale). Celulele B produc anticorpi care atacă bacteriile, virusurile și toxinele care intră în organism. Celulele T ucid celulele din organism care sunt invadate de virusuri sau care au devenit canceroase. La fel ca celulele T, celulele NK – (celulele natural killer) distrug celulele infectate sau canceroase. Dar, în loc să producă anticorpi, ele produc o enzimă specială sau o substanță chimică care ucide celulele bolnave.

Citiți mai multe despre modul în care Regulatpro influențează celulele NK AICI. Corpul dvs. creează noi anticorpi de fiecare dată când este expus unui antigen nou. Dacă același antigen vă infectează a doua oară, corpul dvs. poate face rapid copii ale anticorpului corespunzător pentru a-l distruge. Acești soldați curajoși trăiesc doar câteva săptămâni, așa că este bine că sunt o mulțime – o singură picătură de sânge poate conține până la 25.000 de globule albe. Febra și inflamația sunt semne bune Febra și inflamația din organism sunt neplăcute, dar reprezintă semne că, corpul dvs. funcționează bine. Multe dintre bacteriile și virusurile care ne atacă pot trăi și se pot multiplica cel mai bine într-un mediu cu o temperatură normală a corpului uman. Le este mai greu să supraviețuiască la o temperatură mai ridicată și de aceea apare febra. Astfel, globulele albe sunt eliberate, metabolismul este accelerat, fiind oprită reproducerea anumitor microorganisme dăunătoare. La rândul său, inflamația este o reacție complexă a organismului provocată de stimuli nocivi. Apare atunci când celulele deteriorate din organism eliberează histamine. Histaminele provoacă extinderea pereților celulari și acest lucru creează roșeață, căldură, durere și umflare la nivelul locului problematic. În acest fel, sistemul dumneavoastră imunitar primește semnale că ar trebui să limiteze efectele iritantului (cum ar fi un virus sau bacterii) și să vă ajute la recuperare. Odihna este esențială Ați fost vreodată super ocupat și a trebuit să alergați fără pauză, după care v-ați îmbolnăvit ? Acesta este sistemul dvs. imunitar care se răzbună pentru că nu vă îngrijiți de corpul dvs.. Dacă nu dormiți mai mult de cinci ore pe noapte, sistemul dvs. imunitar ar putea deveni „deprimat”, la fel ca și dvs. Interacțiunea componentelor sistemului imunitar în timpul somnului îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a-și aminti cum să recunoască și să răspundă la antigenele periculoase și invers – dacă nu dormiți suficient, funcția sistemului dvs. imunitar nu este optimă. Acest lucru vă face vulnerabili la răceli, gripă și infecții. Studiile arată că orele suficiente de somn de înaltă calitate promovează o apărare imunitară bine echilibrată, care se caracterizează prin imunitate puternică înnăscută și adaptativă, răspuns eficient la vaccinuri și la reacții alergice mai puțin severe.

Un pic de soare vă va da putere
Expunerea la lumina soarelui este modul în care corpul dvs. produce în mod natural vitamina D. Acest lucru vă ajută să vă protejați de o serie de afecțiuni neplăcute, cum ar fi depresia, bolile de inimă și unele tipuri de cancer. Vitamina D este chiar benefică pentru persoanele cu boli autoimune. Persoanele cu ten deschis au nevoie doar de aproximativ 10 minute într-o zi însorită pentru a obține cantitatea întreagă de vitamina D de care au nevoie. Cu toate acestea, prea mult soare ar putea provoca leziuni temporare ale sistemului imunitar și, în cele din urmă, ar putea cauza cancer de piele – de aceea, rețineți, că puțin soare produce efecte benefice, dar trebuie să vă protejați pielea atunci când plănuiți să petreceți timp afară. Experții în îngrijirea pielii recomandă tuturor oamenilor să administreze produse de protecție solară cu protecție UVA și UVB cu spectru larg, cu factor de protecție solară (SPF) de 30 sau mai mare și rezistente la apă.
Stresul dăunează sistemului imunitar
De principiu, sistemul dvs. imunitar este pregătit pentru orice atacuri. Dar, ca orice în viață, acesta prezintă o anumită capacitate care este afectată negativ de perioadele de stres puternic sau prelungit. În perioadele de stres ridicat, o serie de reacții în organism provoacă eliberarea de cortizol, adrenalină și alți „hormoni de stres” din glanda suprarenală. Împreună, ele vă ajută corpul să facă față situației. Cortizolul este în general benefic, deoarece reduce inflamația din organism rezultată din răspunsurile imune cauzate de stres. Dacă o persoană este supusă unui stres cronic, totuși, nivelurile crescute persistente ale hormonilor de stres pot afecta funcția normală a corpului și pot crește riscul de apariție a unor probleme de sănătate, inclusiv anxietate, depresie, probleme digestive, boli de inimă, tulburări de somn, creștere în greutate, probleme de memorie și concentrare. Este important să găsiți modalități sănătoase de a face față stresului. Unele modalități bune pentru reducerea stresului includ meditația, yoga, acupunctura, terapia prin artă, exercițiile fizice, alimentația sănătoasă.

Râsul ajută sistemul imunitar Se spune că râsul este cel mai bun medicament și această afirmație este adevărată. Râsul eliberează în creier dopamină și alte substanțe care sunt responsabile pentru buna dispoziție și pot ajuta la reducerea stresului. Douăzeci de minute de râs pe zi s-ar putea să nu vă protejeze complet de virusuri și bacterii, dar cu siguranță vă poate ajuta sistemul imunitar să funcționeze mai bine. Microbii vă mențin sănătoși Ne gândim adesea că bacteriile sunt dușmanii noștri vicleni, dar intestinul nostru este plin de miliarde de bacterii benefice care ne ajută la digerarea alimentelor, fiind implicate și în reglarea multor procese ale corpului. Adevărul este că avem nevoie disperată de acești microbi pentru a rămâne sănătoși. În plus, întâlnirea cu agenții patogeni permite sistemului imunitar uman să învețe și să funcționeze tot mai bine. Odată ce corpul dvs. intră în contact cu o substanță străină, acesta o atacă și o ține minte. La următorul contact cu această substanță, corpul deja știe cum să vă protejeze. De aceea copiii se îmbolnăvesc mai des – pentru că sistemul lor imunitar este încă într-o perioadă de învățare. Desigur, toate acestea nu înseamnă că ar trebui să vă infectați în mod deliberat cu diverse boli pentru a vă antrena sistemul imunitar, deoarece există și virusuri și bacterii periculoase, dar nici nu este nevoie să percepem o răceală obișnuită ca sfârșitul lumii. Menținerea sistemului imunitar puternic Sistemul dvs. imunitar lucrează din greu pentru a vă proteja în fiecare zi, dar există lucruri pe care le puteți face pentru a-l ajuta:
- Dormiți bine. Corpul dvs. nu poate funcționa în mod corespunzător dacă nu dormiți bine.
- Practicați o bună igienă. Spălarea regulată a mâinilor poate preveni infecțiile.
- Practicați un regim alimentar echilibrat și faceți mult sport. Consumul de alimente hrănitoare și menținerea unei activități fizice bune vă vor ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor.
- Aveți încredere într-un ajutor precum Regulatpro Bio. Concentratul cu micronutrienți bioactivi Regulatpro Bio joacă rolul unui imunoregulator eficient și este extrem de potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii, pentru că este creat ca un produs 100% organic fără adaos de zahăr, conservanți, coloranți, alcool, gluten. Efectul său benefic se datorează esenței unice REGULATESSENZ, produsă pe baza unei metode brevetate de fermentare în cascadă din fructe, legume, alune și condimente organice. Aceasta crește nivelul de energie celulară, oferă protecție antioxidantă organismului, reglează sistemul imunitar și are un puternic efect antiinflamator. Un studiu arată că Regulatpro Bio activează celulele NK (ucigașii naturali), care sunt importante pentru îndepărtarea celulelor infectate cu viruși sau cele maligne. Mai multe detalii despre Regulatpro Bio ați putea consulta aici.
