De ce trebuie să aveți grijă de mitocondriile dvs. și cum acestea influențează starea dvs. de sănătate?

Mitocondriile sunt elemente extrem de importante ale celulei, deoarece sunt responsabile pentru crearea energiei pe care o folosim. Se spune că viața este energie și mișcare. Aceasta înseamnă că am putea numi mitocondriile chiar sursa vieții noastre.

Dacă vă simțiți mereu obosit, este posibil ca mitocondriile dvs. să nu funcționeze în mod corespunzător. La mai multe afecțiuni – inclusiv metabolice și alte boli cronice – se observă o funcție perturbată a acestor centre energetice din corpul nostru. Din fericire, există câteva moduri prin care ați putea remedia acest lucru. Este important să vă schimbați stilul de viață și regimul alimentar la variante mai sănătoase ale acestora, deoarece ele sunt unele dintre cele mai bune modalități pentru a vă asigura că organismul și mitocondriile dvs. primesc suficienți nutrienți potriviți.

Probabil că acum vă gândiți „hai, s-a inventat ceva nou la care trebuie să fim atenți – mitocondriile”, dar aceste organite din celulă nu sunt nici noi, nici un alt „moft de sănătate”. Dimpotrivă – în rândurile următoare vă vom arăta care este rolul lor în metabolismul celular și de ce ar trebui să vă concentrați asupra sănătății lor.

Ce anume reprezintă mitocondriile ?

Mitocondriile sunt organele din celulele dvs. care sunt responsabile pentru producerea energiei. De fapt, mulți oameni au auzit despre ele în școală sub denumirea „centralele de energie” ale celulei, deoarece copiii puteau reține astfel mai ușor care este funcția acestora.

Mitocondriile celulelor dvs. sunt responsabile pentru aproximativ 90% din energia pe care o folosiți, care vine sub formă de ATP: unitățile de bază ale energiei celulare. Prin urmare, ele sunt importante pentru funcția și replicarea celulară adecvată. Dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că sănătatea mitocondrială precară poate duce, de asemenea, la o serie de efecte secundare negative. Dacă mitocondriile dvs. nu sunt în formă optimă, nici celulele dvs. – și, prin urmare, nici corpul dvs., nu vor fi.

Atunci când mitocondriile nu funcționează bine, celulele dvs. ar putea încetini funcțiile lor pe măsură ce pierd energie. Când se întâmplă acest lucru, și dvs. vă veți încetini ritmul și vă veți simți epuizați. Vestea bună este că acest lucru este reversibil în majoritatea cazurilor.

mitochondria-regulatpro-cell-RO

Care este rolul mitocondriilor pentru sănătatea dvs. ?

Starea mitocondriilor vă afectează starea de sănătate generală. Acestea conțin o proteină numită MAVS, care semnalează sistemul dvs. imunitar și îl face să răspundă la agenții patogeni, producând mai multe celule albe din sânge. Acest lucru permite corpului dvs. să fie pregătit pentru orice infecții care apar. Mitocondriile sunt, de asemenea, responsabile de moartea celulelor dacă sunt infectate cu virusuri sau degenerate.

V-ați întrebat vreodată de ce vă simțiți mereu obosiți când vă îmbolnăviți ? Acest lucru se datorează faptului că mitocondriile dvs. concentrează producția de energie în altă parte decât în ​​mod normal. Aceasta înseamnă că mitocondriile produc mai puțină energie de utilizat, deoarece funcționează pentru a vă activa și gestiona sistemul imunitar.

În general, mitocondriile sunt responsabile pentru menținerea energiei și funcționării normale a sistemelor din corpul dvs. Dacă acestea sunt afectate, corpul dvs. nu va funcționa la întregul său potențial.

Există o modalitate pentru a le menține sănătoase ?

Sănătatea mitocondrială excelentă este de o importanță esențială. Corpul dvs. are nevoie de „centralele sale de energie” sau „bateriile sale” pentru a funcționa. Dacă mitocondriile nu funcționează bine, probabil veți simți o oboseală constantă și vă veți confrunta cu alte probleme de sănătate. Aici vă vom oferi recomandări privind modul în care v-ați putea schimba viața, astfel încât celulele dvs. să prospere. Iată doar câteva dintre schimbările pe care le-ați putea lua în considerare :

Adăugați activitate fizică  

Ar fi util să creșteți activitatea fizică în viața dvs. de zi cu zi. Exercițiile fizice regulate sunt bune pentru sănătatea dvs. generală. În plus, ele încurajează mitocondriile să lucreze mai mult și astfel v-ar putea restabili sănătatea.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când folosiți mai multă energie, mitocondriile dvs. sunt forțate să fie mai eficiente. Dacă nu faceți sport în fiecare zi, celulele dvs. vor produce mai puțină energie. Acest lucru vă va face să vă simți mai obosit și mai des.

Este o idee foarte bună să faceți cel puțin 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi. Puteți face o combinație de exerciții aerobice, stretching, mers/jogging și antrenament de forță. Antrenamentul pe intervale este una dintre cele mai bune opțiuni.

Schimbați-vă regimul alimentar

Dacă consumați multe alimente procesate sau cu zahăr, mitocondriile dvs. sunt cel mai probabil „stresate” și lucrează din greu. Consumul de zahăr în exces le  pune sub stres și îi determină să elibereze radicali liberi. Aceasta se numește deteriorare oxidativă.

Mitocondriile au nevoie de nutrienți pentru a produce suficientă energie pentru celule. Prin urmare, este important să vă asigurați că le oferiți ceea ce au nevoie. Amintiți-vă că alimentele pe care le consumați vor afecta celulele care alcătuiesc corpul dvs. Alimentele sănătoase sunt mai bune pentru celulele dvs., deoarece conțin o varietate mai mare de vitamine și minerale. Asigurați-vă că mâncați fructe și legume proaspete în fiecare zi. Alimentele care includ antioxidanți ar putea fi, de asemenea, foarte benefice pentru sănătatea dvs.

Alocați-vă timp pentru odihnă  

Când sunteți stresați, corpul dvs. eliberează hormoni care v-ar putea dăuna sănătății în timp. Stresul cronic v-ar putea deteriora celulele și mitocondriile, așa că nu uitați să vă faceți timp pentru odihnă.

Puteți încerca exerciții relaxante, cu impact redus, cum ar fi yoga sau tai chi. Alocarea de timp pentru citit și o băutură caldă este o altă idee extraordinară. Orice vă ajută să vă relaxați după o zi stresantă este bun atâta timp cât nu este un obicei prost.

Luați Regulatpro în sprijinul funcției mitocondriilor  

Regulatpro Bio  conține Regulatessenz – o esență specială, obținută din fructe, legume, alune și condimente organice, supuse unei metode unice de fermentare în cascadă. Acest tip de fermentare permite extragerea celor mai benefice substanțe din aceste daruri ale naturii și într-o formă accesibilă și ușoară de absorbit de către corp.

Corpul nostru poate folosi Regulatessenz imediat pentru a alimenta mitocondriile. Acesta procură un „pachet de enzime“ de nutrienți, care stimulează producția intercelulară de enzime, necesare acestor centrale de energie.

În urma desfășurării unui studiu cu Regulatpro, care include energia intercelulară (ATF, menționată mai sus) în rândul unor persoane, înainte și după administrarea produsului timp de 3 luni, reiese că nivelul de ATF, produs de mitocondriile s-a majorat în mediе cu 183%. Prin urmare, funcția mitocondrială a fost optimizată, corpul fiind energizat la nivel celular, ceea ce ne-ar putea afecta sănătatea generală și funcția tuturor proceselor din organism.

regulat-mitochondia-energy-website-RO

Concluzie – aveți grijă de mitocondrii 

Mitocondriile celulelor dvs. sunt esențiale pentru procurarea energiei necesare fiecărui proces din corp. Datorită rolului lor esențial în viața și moartea celulelor, mitocondriile sunt implicate în apariția și progresia a numeroase boli umane, inclusiv, printre altele, cancer, boli neuro-degenerative și cardiovasculare, diabet, leziuni cerebrale traumatice și inflamații.[1] Prin urmare, este important să vă asigurați că mitocondriile dvs. sunt cât mai sănătoase posibil.

Desigur, atunci când vine vorba de îmbunătățirea sănătății, trebuie invariabil să faceți schimbări în stilul dvs. de viață și să oferiți sprijin pentru fiecare celulă din corpul dvs.

 

CUMPĂRAȚI ACUM

Surse:

  • [1] Javadov, S., Kozlov, A. V., & Camara, A. K. S. (2020). Mitochondria in Health and Diseases. Cells, 9(5), 1177. https://doi.org/10.3390/cells9051177
  • https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/japplphysiol.00383.2018
  • https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-03/cp-het030217.php
  • http://whfoods.org/genpage.php?tname=faq&dbid=19
  • https://www.next-health.com/blogs/news/why-should-you-care-about-your-mitochondria-and-how-does-it-relate-to-your-health