Sarcina principală a sistemului imunitar este de a proteja organismul de invaziile bacteriene , virale și de celulele canceroase sau țesuturile străine. Există o diferență între imunitatea nespecifică, înnăscută, care implică activarea celulelor imune pentru a proteja organismul de potențiale pericole (adică granulocite neutrofile, monocite, macrofage, ucigași naturali, etc.) și imunitatea specifică, adaptativă, care se caracterizează prin „memorie imunologică” și producția de anticorpi specifici după o boală sau vaccinare. Cele două sisteme lucrează împreună îndeaproape pentru a proteja organismul de agenții patogeni.

Concentratul bioactiv Regulatpro Bio poate fi extrem de benefic pentru reglarea imunității organismului, deoarece activează eficient sistemul imunitar nespecific asociat cu forțele naturale de rezistență ale omului. Doza zilnică de 20 ml de Regulatpro Bio conține cele mai valoroase ingrediente din 12 kg de fructe, legume, alune și condimente, supuse unei metode brevetate de fermentare în cascadă, astfel produsul pune bazele unei stări de sănătate bună și a unei energii vitale crescută. Acesta crește vizibil producția naturală de energie a celulelor și reglează fin procesele enzimatice ale organismului, pentru a-l pregăti într-un mod natural pentru tranzițiile dintre anotimpuri, în timpul cărora crește rata afecțiunilor respiratorii.

Efectul imunoregulator al Regulatpro a fost demonstrat într-o serie de studii, inclusiv analize, efectuate la Centrul de Științe Biologice și Nutriționale „Freising-Weihenstephan” din Universitatea Tehnică din München, precum și într-un studiu prospectiv, randomizat, dublu – orb, controlat cu placebo, publicat în revista „Nutrition” în anul 2009, care îndeplinește cele mai stricte criterii științifice, aplicate în mod normal doar în studiile clinice de medicamente. Biomarkerii specifici ai sistemului imunitar, inflamația și starea oxidativă au fost măsurate înainte și după cele patru săptămâni de studiu. Rezultatele oferă informații despre efectele imunomodulatoare, antiinflamatorii și antioxidante ale Regulatpro.

Studiul a fost realizat cu un accent deosebit pe celulele ucigașe naturale (denumite celule NK-din Engleză natural killers) și studiază funcția lor ca parte a imunității mediate celulare înainte de începerea și după patru săptămâni de la începerea administrării de Regulatpro. Celulele ucigașe naturale sunt acele celule din corpul nostru care acționează în prima linie împotriva agenților patogeni invadatori. Ele se leagă de celulele infectate cu virusuri și cu ajutorul unor enzime specifice le distrug împreună cu virusurile. Astfel, celulele NK ar putea elimina și celulele tumorale degenerate. Activarea acestor celule atunci când se administrează Regulatpro este extrem de importantă pentru îndepărtarea celulelor infectate cu virusuri sau a celor maligne și ar putea fi considerată baza unui sistem imunitar care funcționează bine.

Granulocitele neutrofile, o altă componentă importantă a imunității nespecifice, sunt, de asemenea, influențate favorabil de Regulatpro. Testele In vitro, desfășurate la Centrul de Științe Biologice şi Nutriționale „Freising Weihenstephan“ din cadrul  Universității Tehnice din München, confirmă acest efect. Neutrofilele circulă în sânge și se infiltrează în țesuturile afectate în timpul infecției sau inflamației. Ei recunosc potențialii agenți patogeni, îi absorb și îi distrug, iar atunci când este administrat Regulatpro, activitatea acestor celule este îmbunătățită.

Pe lângă efectele pronunțate, antiviral și antibacterian, atunci când se administrează Regulatpro, utilizatorii raportează o senzație de revigorare, vizibil mai multă energie și o formă fizică îmbunătățită. Acest efect este obținut datorită proprietății esenței Regulatpro de a îmbunătăți producția de energie de către mitocondrii, restabilind și activând toate procesele din celule.

Regulatpro Bio este extrem de potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii, deoarece este creat ca un produs 100% organic fără adaos de zahăr, conservanți, coloranți, alcool, gluten. Componentele active din acesta au greutate moleculară mică și ar putea fi absorbite cu ușurință direct în fluxul sanguin prin mucoasa bucală și a intestinului subțire. Poate fi administrat atât la începutul, cât și în cursul diferitelor afecțiuni provocate de răceală. La primele simptome de răceală, doza obișnuită recomandată pentru grupa de vârstă respectivă este triplată. Prin administrarea de Regulatpro, ne-am putea întări cu ușurință prima linie de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor și a ne bucura de o sănătate bună pe tot parcursul anului.